Jakie właściwości ma preparat Pharmovit Cynk+D3 Immuno Control?
Cynk + D3 Immuno Control to kompozycja składników wspierających funkcjonowanie naszego układu immunologicznego. Witaminy D, C oraz cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ponadto witamina C i cynk pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a witamina D w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystaniu wapnia i fosforu oraz w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi. Czystek może wspierać funkcjonowanie układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Spożywać 2 kapsułki dziennie w trakcie posiłku. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 2 kapsułki.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Warunki przechowywania: Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki: Otoczka kapsułki: żelatyna, inulina, ekstrakt z ziela czystka, witamina C (kwas L-askorbinowy), ekstrakt z kwiatów perełkowca japońskiego standaryzowany na 95% kwercetyny, cynk (cytrynian cynku), witamina D (cholekalcyferol)
- Produkt wolny od glutenu.
- Produkt bez laktozy.
- Produkt nie zawiera soi.
- Opakowanie 100% z recyklingu.
Jakie właściwości ma cynk?
Cynk to pierwiastek śladowy, który występuje w organizmach ludzkich, zwierząt i roślin. Choć organizm ludzki potrzebuje go w niewielkich ilościach, ma on kluczowe znaczenie dla utrzymania zdrowia. Cynk pełni rolę kofaktora dla wielu enzymów, bierze udział w procesach przemiany materii, a także wpływa na funkcje układu immunologicznego. Jest niezbędny dla aktywności wielu enzymów odpowiedzialnych za metabolizm białek, węglowodanów i tłuszczów. Cynk wpływa na proces podziału komórkowego, co ma kluczowe znaczenie dla prawidłowego wzrostu i regeneracji tkanek. Jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania receptorów smaku i węchu. Doskonałym źródłem cynku jest mięso, drób, ryby oraz produkty mleczne, nasiona dyni, orzechy, fasola, soczewica, pełnoziarniste produkty zbożowe.
Jakie właściwości ma czystek?
Czystek to zioło niezwykle bogate w polifenole, które działają antyoksydacyjnie, czyli chronią organizm przed szkodliwym działaniem stresu oksydacyjnego. Dzięki temu czystek pomaga zmniejszać ryzyko chorób układu krążenia, nowotworów, hamuje powstawanie stanów zapalnych, spowalnia procesy starzenia. Regularne picie naparów z czystka pomaga także obniżać ciśnienie tętnicze i poziom cholesterolu we krwi, przez co zmniejsza ryzyko pojawienia się miażdżycy.
Herbatki z czystka zalecane są również w okresie przeziębieniowym, ponieważ jak udowodniły badania, picie naparów z tego zioła zmniejsza objawy infekcji górnych dróg oddechowych. Czystek wspiera bowiem działanie układu odpornościowego.
Czystek może również wspierać leczenie trądziku. Skórę należy przemywać naparem z czystka, a także dodatkowo pić jego napary. Badania wskazują, że taka terapia może zmniejszać nasilenie trądziku już po miesiącu stosowania.