Czym jest preparat Artresan Efekt i jakie ma właściwości?
Artresan Efekt to innowacyjny produkt na stawy, łączący kolagen Colpropur D o wysokiej biodostępności 3 oraz AprèsFlex, standaryzowany ekstrakt na stawy o skuteczności potwierdzonej w badaniach. Smak pomarańczowy. Kolagen Colpropur D to hydrolizowany kolagen o wysokiej biodostępności. Kolagen Colpropur D został poddany hydrolizie enzymatycznej, w celu zwiększenia jego wchłaniania przez organizm. AprèsFlex przynosi znaczącą poprawę sprawności i elastyczności stawów. Pierwsze efekty działania AprèsFlex są widoczne już po 7 dniach 1. Preparat jest suplementem diety
Dzięki składnikom Artresan EFEKT wspomaga chrząstkę stawową:
- wspiera organizm w produkcji kolagenu (witamina C)
- przyczynia się do prawidłowego tworzenia tkanki łącznej (mangan)
Jak stosować Artresan Efekt i jaki jest jego skład?
Należy rozpuścić 1 saszetkę w szklance (200 ml) letniej/chłodnej wody. Zalecana porcja dzienna to 1 saszetka.
Skład preparatu: Hydrolizowany kolagen wołowy Colpropur D, inulina; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; AprèsFlex – ekstrakt z boswellia serrata standaryzowany na 20% AKBA2 ; naturalne aromaty pomarańczowe; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; witamina C (L-askorbinian wapnia); koncentrat buraka czerwonego; mangan (siarczan manganu); barwnik: ryboflawina; miedź (siarczan miedzi (II)). Artresan Efekt suplement diety zawiera substancję słodzącą.
Hydrolizowany kolagen wołowy Colpropur D 5000 mg, AprèsFlex – ekstrakt z boswellia serrata standaryzowany na 20% AKBA 100 mg, witamina C 20 mg (25%*), mangan 0,9 mg (45%*), miedź 0,5 mg (50%*).
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.
Jakie właściwości ma kolagen? Czy może wpływać pozytywnie na zdrowie stawów?
Kolagen, będący głównym białkiem strukturalnym tkanki łącznej w organizmie człowieka, odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia stawów. Istnieje szereg właściwości kolagenu, które mogą wpływać pozytywnie na zdrowie stawów oraz przyczyniać się do ich regeneracji i ochrony.
Kolagen stanowi istotny składnik tkanki łącznej, w tym chrząstki stawowej, co pozwala utrzymać stabilność i sprężystość stawów. Dzięki temu zapobiega się nadmiernemu zużyciu chrząstki, co może prowadzić do różnych schorzeń stawowych, takich jak osteoartroza. Odgrywa on istotną rolę w zachowaniu elastyczności stawów poprzez zapewnienie odpowiedniej struktury i sprężystości chrząstki stawowej. Dzięki temu stawy są bardziej odporne na urazy i zmniejsza się ryzyko wystąpienia kontuzji. Kolagen może wspierać proces regeneracji tkanki chrzęstnej poprzez dostarczanie niezbędnych substratów do budowy i naprawy struktury stawów. W ten sposób może przyczyniać się do łagodzenia bólu stawów oraz poprawy ich funkcji.
Regularne spożywanie kolagenu może przyczynić się do zwiększenia siły i wytrzymałości stawów poprzez poprawę struktury i elastyczności tkanki łącznej. Dzięki temu stawy są bardziej odporne na obciążenia oraz zachowują lepszą funkcjonalność na dłuższą metę. Kolagen może mieć pozytywny wpływ na zdrowie stawów poprzez utrzymanie ich stabilności, elastyczności, wspieranie regeneracji tkanki chrzęstnej oraz redukcję stanów zapalnych. Regularne spożywanie kolagenu lub stosowanie suplementów zawierających ten składnik może być korzystne dla osób dbających o zdrowie stawów oraz chcących zapobiegać różnym schorzeniom stawowym. Jednakże przed rozpoczęciem suplementacji zaleca się skonsultowanie się z lekarzem, zwłaszcza jeśli istnieją istniejące schorzenia zdrowotne lub stosowane są inne leki.