LactiSept - spray do jamy ustnej i gardła - NOWOŚĆ NA RYNKU Sprawdź

Czym jest i jakie ma właściwości Biorythm żelazo?

Biorythm żelazo to suplement diety o przedłużonym uwalnianiu. Produkt przeznaczony do stosowania w celu uzupełnienia normalnej diety o żelazo. Żelazo to pierwiastek, którego odpowiednia ilość w organizmie wspiera:

  • prawidłową produkcję czerwonych krwinek i hemoglobiny,
  • prawidłowy transport tlenu w organizmie,
  • zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia.

Zalecana dzienna porcja do spożycia produktu: 1 kapsułka.

Zawartość składników aktywnych w dziennej porcji:

Dzienna porcja zawiera: 1 kapsułka      

Żelazo – 28 mg / 200% RWS*

Witamina C – 40 mg / 50% RWS*

Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1 kapsułka

* Referencyjna Wartość Spożycia

Składniki: Substancja przeciwzbrylająca: skrobia kukurydziana, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), fumaran żelaza, kwas L-askorbinowy, substancja zagęszczająca: etyloceluloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: talk, dwutlenek krzemu, barwniki: węglan wapnia, kurkumina, kwas karminowy. Produkt nie zawiera sztucznych barwników.

Produkt nie zawiera sztucznych barwników.

Barwniki mikrokuleczek są naturalne.

Przechowywanie: Produkt przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 5°C – 25°C, z dala od miejsc nasłonecznionych i źródeł ciepła. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Na czym polega przedłużone uwalnianie suplementu Biorythm żelazo?

Do produkcji linii Biorythm wykorzystano innowacyjną i unikalną technologię na rynku suplementów diety – technologię przedłużonego uwalniania substancji aktywnych SR (Sustained Release).

Dzięki zastosowaniu tej technologii, stosując suplement diety Biorythm Żelazo mamy pewność, że dostarczamy organizmowi odpowiednią ilość składnika w sposób optymalny: powoli i przez długi czas.

Produkty z linii Biorythm, zostały poddane indywidualnym testom w niezależnym, zewnętrznym laboratorium. Badania te potwierdziły przedłużone, 8 godzinne uwalnianie.

Kto szczególnie jest narażony na utratę żelaza?

Niedobór żelaza może występować u różnych grup ludzi, ale istnieją pewne osoby szczególnie narażone na utratę żelaza lub na problemy z jego wchłanianiem. Najczęściej występuje on u:

  • kobiet w okresie menstruacyjnym – Kobiety mające obfite lub długotrwałe miesiączki mogą być bardziej narażone na utratę żelaza przez utratę krwi.
  • Kobiet w ciąży – Podczas ciąży zapotrzebowanie organizmu na żelazo zwiększa się, aby wspomagać rozwój płodu oraz zaspokoić potrzeby rosnącej objętości krwi matki.
  • Osób z niedokrwistością – Osoby z niedokrwistością, czyli stanem, w którym ilość czerwonych krwinek lub zawartość hemoglobiny w nich jest niska, mogą mieć niskie zapasy żelaza.
  • Osób z chorobami przewlekłymi lub stanami zapalnymi – Niektóre choroby przewlekłe, takie jak choroba zapalna jelit, mogą prowadzić do zaburzeń wchłaniania żelaza lub jego wykorzystania przez organizm.
  • Wegan i wegetarian – Osoby na dietach wegetariańskich lub wegańskich mogą mieć trudności z uzyskaniem wystarczającej ilości żelaza chemicznego, który jest najlepiej przyswajalny, ponieważ główne źródła tego żelaza to mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego.
  • Osoby stosujące restrykcyjne diety odchudzające – Osoby na restrykcyjnych dietach odchudzających mogą nie otrzymywać wystarczającej ilości żelaza z diety, co może prowadzić do niedoboru.